ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Okul bahçesinden olimpiyatlara
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Okul bahçesinden olimpiyatlara

Okul bahçesinden olimpiyatlara
İlköğretim 7'nci sınıftayken okul bahçesinde oyun oynadığı sırada öğretmeni tarafından keşfedilen milli atlet Dudu Karakaya (27), Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda temsil edecek.
25.07.2012 / 15:28


Olimpiyat hazırlıkları kapsamında, yaklaşık 20 gündür kamp yaptığı Kayseri'de AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karakaya, çalışmaların çok verimli geçtiğini söyledi.

Çalışmalarını Atatürk Spor Kompleksi atletizm pistinde sürdüren Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunu Karakaya, olimpiyat hazırlıklarına Kayseri'de devam ettiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Atletizm 5 bin metrede yarışacak Karakaya, ''Kayseriliyim, burada yaşıyorum ve antrenmanlarımı burada yapıyorum. Kamp güzel geçiyor. Şimdiye kadar hiç problem olmadı. Memleketimde kamp yapmaktan mutluyum. Kendimi burada rahat hissediyorum. Bize her konuda yardımlarını esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen'e teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-''Koşmaya pek müsait vücudum da yoktu''

Atletizme başlamasının tesadüfi olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

''Atletizme 13 yaşında ilköğretim yıllarında başladım. Okul bahçesinde koşup oynarken atletizm antrenörlüğü de yapan tarih öğretmenimin dikkatini çekmişim. Aslında o yıllarda koşmaya pek müsait vücudum da yoktu ve biraz kilo fazlam vardı. Sonra hocamızın teklifini kabul ettim ve çalışmalara başladık. Yaklaşık iki yıl sonra 15 yaşındayken Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon oldum ve krosta ilk madalyamı aldım. Daha sonra üçüncü yılda Türkiye şampiyonu oldum. Dördüncü yılda ise milli takımlara seçilmeye başladım. Hocam beni atletizmle tanıştırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.''

-''En büyük hayalim olimpiyatlarda final koşmak''-

Olimpiyatları sabırsızlıkla beklediğini belirten Karakaya, şöyle devam etti:

''Olimpiyatlarda 5 bin metrede ülkemizi temsil edecek tek sporcuyum. Olimpiyatlara gitmek bütün sporcuların hayalidir. Çünkü yapılabilecek en büyük organizasyon. Herkesin hayali olan olimpiyat madalyasını kazanmayı çok istiyorum. En büyük hayalim olimpiyatlarda final koşmak. Bu hedefimi Londra'da gerçekleştirmek istiyorum. Finalden sonra ne çıkar bilemiyorum. Final sonrası kürsüye çıkarak İstiklal Marşı'mızı okutmayı, bayrağımızı en yüksek yerde dalgalandırmayı çok istiyorum. Bunu başarmak için elimden gelen gayreti göstereceğim.''

-Tek ayakkabıyla gelen şampiyonluk-

Ocak ayında yapılan Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 3 bin metre yarışında ilk turda ayakkabısı çıkmasına karşın yarışı bırakmayıp 15 turun 14 turunu tek ayakkabıyla tamamlayarak şampiyon olan Karakaya, o gün yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

''O gün yarıştığım ayakkabımı saklıyorum. O ayakkabının bende ayrı bir yeri var. Yarışlar milli takım seçmesiydi. Koşu esnasında bir kargaşa oldu yarışmacılardan biri ayağıma bastı. Yarışmayı bıraksam milli takıma seçilemeyecektim. İlk önce panikledim, çünkü daha önümde 14 tur vardı. Sonra tek ayakkabıyla koşmaya karar verdim. Yarışın sonucunda tek ayakkabıyla birinci oldum. Çok mutlu olmuş, hedefime ulaşmıştım.''

AA
Bu haber toplam 92 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr