ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Posta Dağıtıcıları, Türkiye'de yürüdü
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Posta Dağıtıcıları, Türkiye'de yürüdü

Posta Dağıtıcıları, Türkiye'de yürüdü
Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finali Elazığ'da yapıldı.
21.06.2012 / 17:01


PTT Genel Müdürü Osman Tural, yürüyüş öncesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Elazığ'da yapılacak finallerin ardından Türkiye'yi Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda temsil edecek erkek ve bayan takımların belirleneceğini söyledi.

Yarışmayı her yıl bir ilde düzenlediklerini ifade eden Tural, ''Burada belirlenecek kişileri kampa alacağız. Ülkemizi temsil edecek arkadaşlarımızı bu şekilde belirlemiş olacağız'' dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da yarışmacıların Elazığ'dan dostluk ve sempatiyle ayrılacaklarına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Muammer Erol, bayanlar 5 bin metrenin, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise erkekler 10 bin metrenin başlangıcını yaptı.

Hükümet Konağı önünden Zübeyde Hanım Caddesi istikametine devam ettikten sonra Hükümet Konağı önünde sona eren yarışmada, 31'i bayan toplam 115 posta dağıtıcısı, derece elde etmek için kıyasıya yarıştı.

Sıcak havanın etkilediği yarışmacılara, su ve ıslak sünger dağıtıldı. Sıcaktan etkilenen bazı sporculara görevliler müdahale etti. Koşu sırasında kurallara uymadıkları gerekçesiyle diskalifiye edilen bazı yarışmacılar ise gözyaşı döktü.

Erkeklerde, Balıkesir'den yarışmaya katılan Sebahattin Tatar birinci oldu. İkinciliği Elazığ'dan Suat Ersoy, üçüncülüğü Edirne'den Selçuk Çelik aldı.

Bayanlarda ise Ankara'dan Yeliz Ayyıldız birinci, İzmir'den Gülşen Eser ikinci, Trabzon'dan Nebahat Atasoy da üçüncü oldu.

Öte yandan yarışmacıların terör olaylarını protesto amacıyla göğüslerine siyah kurdele taktığı görüldü.

Yarışmada dereceye giren bayan ve erkek posta dağıtıcıları Ankara'da kampa alınacak ve yapılacak eleme neticesinde en iyi 3 bayan ile en iyi 5 erkek, milli takım kadrosunu oluşturacak.

-Birinciler-

Yarışmanın erkekler birincisi Sebahattin Tatar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıl üst üste Türkiye şampiyonu olduğunu ve birinciliği PTT Genel Müdürü Tural'a armağan ettiğini söyledi.

Göğsündeki siyah kurdelenin sorulması üzerine Tatar, ''Arkadaşlarla böyle bir karar aldık. Malumunuz son günlerde ülkemizi üzen üzücü olaylar yaşanmakta. Terörden çok ciddi anlamda çile çekmekteyiz'' diye konuştu.

Bayanlar birincisi Yeliz Ayyıldız da hava şartları dolayısıyla çok zorlandığını söyledi.
Bu haber toplam 57 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr