ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Çakır'a final yolunda 3 önemli rakip
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çakır'a final yolunda 3 önemli rakip

Çakır'a final yolunda 3 önemli rakip
EURO 2012'de Cüneyt Çakır'a çeyrek finalde görev verilmemesinin ardından gözler yarı final ya da finalde düdük çalıp çalmayacağına çevrildi. Ancak, Çakır'ın üç önemli 'Çakı' gibi rakibi bulunuyor.
21.06.2012 / 17:02


Avrupa Şampiyonası tarihinde birden fazla maç yöneten tek temsilcimiz olan Çakır, son 8 hakem arasına kaldı... Yarı final ve final maçı artık başarılı hakemimizi bekliyor.

EURO 2012'de Türkiye'nin tek temsilcisi olan Cüneyt Çakır ve ekibi son 8'e kaldı. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, dün, grup maçlarının ardından 12 hakemden 4'ünün ülkesine döndüğünü duyururken temsilcimiz Çakır ise yola devam ediyor.

Şampiyonada Ukrayna'nın, İsveç'i 2-1 devirdiği maçta düdük çalan ve ardından da 3. maçlarda İtalya-İrlanda arasındaki maçını yöneten Çakır'a çeyrek finalde ise sürpriz bir görev geldi. Çakır, İngiltere-İtalya maçına 4. hakem olarak atanırken bu karar, başarılı hakemimizin yarı final ve hatta final mücadelesine de aday olması anlamını taşıyor.

ÇAKIR İLE BİRLİKTE 3 İSİM DAHA...

Howard Webb, Damir Skomina, Pedro Proenca ve Nicola Rizzoli'nin çeyrek finalde düdük çalacağı açıklanırken; Craig Thomson, Cüneyt Çakır, Jonas Eriksson ve Stephane Lannoy gözünü yarı final ve finalde görev alabilmek için UEFA'ya dikti.

Bu dört hakemden sadece Fransız olan Stephane Lannoy, ülkesinin finale kalması halinde bu karşılaşmada düdük çalma fırsatı bulamayacak. İskoç Craig Thomson, Türk hakemimiz Cüneyt Çakır ve İsveçli Jonas Eriksson; son 4 maçlarında kritik görevlere atanacak.

ÇEYREK FİNAL HAKEMLERİ

Bu arada EURO2012 Çeyrek Final maçlarını yönetecek olan hakemler duyuruldu. İngiliz Howard Webb Çek Cumhuriyeti-Portekiz mücadelesinde düdük çalacak isim olurken Sloven Damir Skomina Almanya-Yunanistan maçında görev yapacak. İtalyan Nicola Rizzoli'nin kritik İspanya-Fransa mücadelesine atanması dikkat çekerken, İngiltere-İtalya maçı da Pedro Proenca'nın oldu.

SÜRPRİZ VEDALAR

Turnuvaya veda eden hakemler ise çok tartışılacak gibi... UEFA'nın gözdeleri arasında yer alan Alman Wolfgang Stark, Hollandalı Bjorn Kuipers ve İspanyol Carlos Velasco Carballo ülkesine dönerken asıl sürpriz ise tartışmalı İngiltere-Ukrayna maçının hakemi Macar Viktor Kassai'nin vedasıydı.

YARI FİNAL YA DA FİNAL

Kalan 7 maç için belirlenen 8 hakem arasına giren Çakır'ın başarısında ekibinin de payı var. UEFA'nın özellikle çizgi hakemlerini de düşünerek yaptığı değerlendirmede Bahattin Duran, Tarık Ongun, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek ve Mustafa Emre Eyisoy da geçer not alarak son 8'e kaldı. Kassai'nin Ukrayna maçındaki hatası elenmesine neden olunca turnuva eksiği olmasına rağmen Çakır ve ekibi de öne çıktı. Artık tek hedef final maçını yöneten ilk Türk olmak.

(Sporx)
Bu haber toplam 67 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr