ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Buz hokeyi kampına gurbetçi ilgisi
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Buz hokeyi kampına gurbetçi ilgisi

Buz hokeyi kampına gurbetçi ilgisi
Erzurum'da başlayan, Türkiye Buz Hokeyi U16 ve U18 yaş altı mili takım hazırlık kampına gurbetçi ailelerin çocukları da dahil edildi.
21.06.2012 / 17:04


Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımlar Sportif Direktörü Tarık Göçmen, yaz mevsimi boyunca hazırlık kampına 200'e yakın sporcunun katılacağını bildirdi.

Göçmen, ''Bu kamplarda öncelikli hedef altyapıyı geliştirmek. Kamp dönemlerinde amacımız, milli takım aday adayı sporcuların gelişimini sağlamak, 14 ve 16 yaş altı milli takımları oluşturmak. Programımızda, kondisyon ve teknik ağırlıklı çalışmalar yapılıyor. Kampımızın diğer bir amacı ise arkadaşlıkların gelişmesi'' dedi.

Göçmen, son yıllarda buz hokeyinde tesisleşme kapsamında yapılan yatırımlar sayesinde genç oyuncu sayısının arttığını belirtti.

Buz hokeyine ailelerin ilgisini çekmeye çalıştıklarını ifade eden Göçmen, şöyle konuştu:

''Önceden tek bir tesisimiz vardı şimdi 5 ayrı şehirde önemli tesisler var. Çok sayıda genç oyuncumuz bulunmakta ve bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Daha fazla genç sporcumuz olması için farklı projeler hazırlandı. Amaç daha çok kitleye ulaşmak. Bu kamplarda öncelikli hedef altyapıyı geliştirmek. Kampa katılan Türk ve yabancı antrenörlerden oluşan 12 kişilik ekibin hedefi, 18 ve 20 yaş milli takım iskelet kadrosunu oluşturmak. Ayrıca her bölgeden yardımcı antrenörlerimiz burada kampa katkı sağlıyor. Diğer kamplarda ekip sayısı, yaş gruplarına göre değişecek.''

-Gurbetçi ailelerin çocuklarına teklif-

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Gelişim ve Altyapı Direktörü Ferhat Tözünler de öncelikli amaçlarının altyapı olduğunu, bu nedenle yaz mevsimi boyunca benzeri kampların yapılacağını söyledi.

Haziran, temmuz ve ağustos aylarında Erzurum'da U14, U16, U18 ve U20 yaş altı kamplarının yapılacağını belirten Tözünler, şunları kaydetti:

''Hazırlık ve gelişim kamplarımız yaz mevsimi boyunca devam edecek. Toplam 5 ayrı kamp programımız var. Haziran ayının ilk kampında 18 ve 16 yaş altı çocuklarımız var. Temmuz ve ağustos aylarında ise büyük bayanlar, U14, U16, U18, U20 bayan ve erkek takımların hazırlık kampları Erzurum'da yapılacak.''

-Gurbetçi çocukların kampa ilgisi-

Türkiye U16 ve U18 yaş altı mili takım hazırlık kampına Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından, gurbetçi ailelerin çocukları da davet edildi.

Kampa İsveç'ten katılan 16 yaşındaki Muhammet Küçük Yıldız, milli takım aday oyuncularıyla birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu ve kampta yeni arkadaşlar edindiğini belirtti.

Kanada'dan gelerek kampa katılan 14 yaşındaki Enes Dal ise ''5 Yaşında buz hokeyi oynamaya başladım. Türkiye'ye, buz hokeyi oynamam için çağrıldım. Bazı arkadaşlarımın yaşları benden büyük ama yinede burada bulunmak güzel'' dedi

Öte andan, federasyon tarafından çeşitli ülkelerde buz hokeyi oynayan 30'a yakın gurbetçi ailenin çocuğunun da milli takıma kazandırılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Bu haber toplam 65 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr