ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Çobanlıktan Türkiye şampiyonluğuna
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çobanlıktan Türkiye şampiyonluğuna

Çobanlıktan Türkiye şampiyonluğuna
Ağrı'da babasıyla birlikte koyun otlatırken, atletizme başlayan ve dört kez Türkiye şampiyonu olan Sevilay Eytemiş, Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor.
21.06.2012 / 17:04


İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ikinci sınıfta eğitim gören Eytemiş, çocukken babasıyla birlikte koyun otlattığı sırada atletizmle ilgilenmeye başladığını söyledi.

Eytemiş, daha sonra okullarda yapılan atletizm seçmelerinde dereceye girerek, Ağrı Sporcu Eğitim Kampı'na alındığını belirtti.

Kamptaki eğitimin ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm takımına seçildiğini bildiren Eytemiş, spor branşlarında en çok atletizm yapmayı sevdiğini ifade etti.

Eytemiş, şunları kaydetti:

''10 çocuklu bir ailenin en küçüğüyüm. 10 yaşında bu spora başladım. Babamla beraber koyunları otlatırken, sürüden ayrılarak kaçan koyunu 'ne kadar kısa sürede yakalayabilirim' diye hesap yapardım. Süreyya Ayhan'ı televizyonda gururla izlerdim. Onun gibi başarılı olabilmeyi istiyordum. Bir yerden başlamaya karar verdim ve bunun devamının geleceğine inandım. İlkokulda yapılan atletizm seçmelerinde Ağrı Sporcu Eğitim Kampı'na alındım. Daha sonra, bu sporu profesyonel olarak yapmaya başladım.''

Yarışmalarda önemli başarılar elde ettiğini belirten Eytemiş, şöyle konuştu:

''Dört kez Türkiye Atletim Şampiyonu oldum. Geçen yıl 10 Temmuz'da Bursa Uludağ'da düzenlenen Avrupa Gençler Dağ Koşusu Şampiyonası'nda genç bayanlarda Avrupa üçüncüsü, yine geçen yıl 11 Eylül'de Arnavutluk'ta düzenlenen Dünya Gençler Dağ Koşusu Şampiyonası'nda genç bayanlarda dünya dördüncüsü oldum. Ayrıca, 31 Mart'ta Kocaeli'de düzenlenen 57. Balkan Kros Şampiyonası'nda Genç Bayanlarda Balkan üçüncülüğünü kazandım.''

-Hedefi Avrupa Şampiyonu olmak-

Denizli'de, 7 Temmuz'da yapılacak Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini anlatan Eytemiş, ''Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Daha iyi başarılar elde ederek, olimpiyatlara da katılmayı da hedefliyorum. Bunun için antrenmanlarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Antrenörü Mehmet Şirin Gönen de Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na yoğun bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, İtalya'da 10-11 Eylül'de yapılacak Dünya Şampiyonası'na da katılacaklarını vurguladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erim ise Sevilay Eytemiş'in başarılarıyla herkese örnek olduğunu belirterek, tüm spor dallarında Ağrı'nın ve Türkiye'nin adını en üst seviyeye taşımayı hedeflediklerini vurguladı.
Bu haber toplam 64 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr