ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Evde baba-oğul, pistlerde amansız rakipler
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Evde baba-oğul, pistlerde amansız rakipler

Evde baba-oğul, pistlerde amansız rakipler
Kocaeli Körfez Pisti'nde düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası 3. ayak yarışlarında 'Süper Grup' kategorisinde karşı karşıya gelen baba aynı pistte rakip olarak mücadele etti.
25.06.2012 / 17:47


İzmir Ülkü Motor Sporları Kulübü'nün hem başkanlığını hem de sporculuğunu yapan Ümit Ülkü, 7 yıllık sürede çeşitli pist şampiyonalarında yarıştığını söyledi.

Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları'na oğlu Muhammet Ali Ülkü ile rakip olarak mücadele ettiklerini belirten Ülkü, yarışta farklı duygular hissettiğini anlattı.

Oğlu Muhammet Ali'nin küçüklüğünde otomobillere ilgisinin olduğunu fark ettiğini dile getiren Ülkü, ''Motor sporları kulübü başkanlığı yaptığım için işimizin içinde pist ve otomobiller var. Bu nedenle de Muhammet Ali otomobillerle erken yaşta tanıştı. Bu sporu oğlumla beraber yapmak istedim ve onu motor sporlarına yönlendirdim. Oğlum 3 yıldır Pist Şampiyonaları'nda yarışıyor'' dedi.

Ümit Ülkü, oğlunun ulusal ve yerel yarışlara katıldığını, şu anda yaşıtlarına göre iyi konumda olduğunu ve Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları Süper Grup kategorisinde 3'üncülüğü elde ettiğini belirterek, normalde Maxi Grup'ta yarıştığını, fakat şampiyonanın 3. ayak yarışlarında Süper Grup'ta oğluyla karşı karşıya geldiğini söyledi. Ülkü, ''Oğlumla aynı yarışta rakip olmak, onun için de benim için de farklı bir duyguydu. Yarış ikimiz için de çekişmeli geçti. Muhammet Ali, bu sporun eğitimini aldı, kendisini de geliştirdi. Pist yarışları bir halı saha maçından daha güvenli ama, çeşitli virajlarda oğlum için endişelendiğim oluyor. Şimdiye kadar ciddi bir sorun yaşamadık. Yarışlarda çeşitli stratejiler uyguluyoruz'' diye konuştu.

-''O darbeyi hiç unutmayacağım''-

Ümit Ülkü, oğlunun Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları'ndaki mücadelelerde kendisini zorladığını, yarışta oğlunun aracının kendi otomobiline arkadan çarptığını, oğlunun yarışta kendisin zorladığını belirtti.

''Evde kendisine bir hasar raporu çıkaracağım'' diyen Ülkü, otomobil sporlarına karşı kabiliyeti olan oğlunun, madalyalar kazandığını ve pist şampiyonalarında iyi konumlara yükseleceğini düşündüğünü söyledi.

Ülkü, yarış sonrası eve döndüklerinde gelecek hafta yapacakları yarış hakkında strateji belirlediklerini anlatarak, aynı takım adına yarıştıkları için stratejileri beraber düzenlediklerini kaydetti.

-''Babamla yarışmaktan zevk aldım''-

Bugüne kadar yarışlarda edindiği bilgileri Muhammet Ali'ye de aktardığını dile getiren Ülkü, oğlunun erken yaşta yarışlara başlaması nedeniyle yaklaşık 20 yıl sonra 100'ün üzerinde kupaya sahip olacağını ifade etti.

Muhammet Ali Ülkü de, 3 yıldır yarışlara katıldığını ve babası ile yarışmanın farklı duygular yaşamasına neden olduğunu ifade ederek, Türkiye Pist Şampiyonası 3. Ayak Yarışları'nda babası ile çekişmeli dakikalar yaşadıklarını söyledi.

Babasının kendisinden daha iyi derecelere sahip olduğunu, bu nedenle de bazı virajlarda yol vermesi gerekmesine rağmen babasının yolunu kapattığını anlatan Ülkü, ''Son gün yaptığımız yarışta babamın otomobiline arkadan çarptım. Bu nedenle de babamla kötü bir anımız oldu. Bunun dışında babamla yarışmaktan zevk aldım'' diye konuştu.

19 yaşında olduğunu ve bugüne kadar 25 kupa elde ettiğini belirten Ülkü, gelecekte kendi kategorisinde en iyi pilotlardan biri olmak istediğini sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 47 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr