ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Real Madrid Euro 2012'de yarı finalde
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Real Madrid Euro 2012'de yarı finalde

Real Madrid Euro 2012'de yarı finalde
İspanyol futbol devi Real Madrid'de top koşturan 10 oyuncu, Avrupa Şampiyonası yarı final maçlarında sahne alacak
25.06.2012 / 17:47


İspanya'nın kadrosunda yer alan Real'li oyuncular Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol ile Alonso, Portekiz'de Coentrao, Pepe ile Ronaldo, Almanya'da ise Mesut Özil ve Khedira, Real Madrid forması giyiyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale yaklaşıldıkça heyecan artıyor. Gruplar dönemindeki çekişmeli ve gollü maçlar, çeyrek final eşleşmelerinde yerini daha kontrollü oyuna bıraksa da favori ülkeler beklenildiği gibi zirve yolculuğunu sürdürüyor. 2008 Avrupa Şampiyonası ile 2010 Dünya Kupası'nda büyük başarı göstererek kupayı kaldıran İspanya da gücünden pek bir şey kaybetmediğini bu turnuvada yine kanıtladı.

Avrupa futboluna damgasını vuran Real Madrid ile Barcelona ağırlıklı futbolcu kadrosuyla mücadele eden İspanyollar, şampiyonluğun en güçlü adayları arasında. Yarı final karşılaşmaları öncesi dikkat çeken bir başka durum ise İspanya Ligi La Liga'nın dev ekibi Real Madrid'de top koşturan 10 oyuncunun Euro 2012 yarı final maçlarında sahne alacak olması. Çeyrek finalde Fransa'yı Xabi Alonso'nun golleriyle 2-0 yenerek yarı finale yükselen İspanya'nın kalesini Real Madrid'de forma giyen Casillas koruyor. Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol ile Xabi Alonso da diğer Real'li futbolcular. İspanya'nın yarı finaldeki rakibi Portekiz'de savunma oyuncuları Coentrao ve Pepe, başkent ekibinde düzenli şans bulan isimler. Real'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo da Portekiz'in başarısı için ter döküyor.

Şampiyonanın final adaylarından Almanya'nın 11'inde ise Türk kökenli futbolcu Mesut Özil ve Khedira olmak üzere iki Real Madrid'li oyuncu görev yapıyor. Real Madrid'in oyuncuları turnuvada şu ana kadar toplam 7 gole imzasını atarken bu kategoride takımlarını zirveye de taşıdılar. Cristiano Ronaldo 3, Xabi Alonso 2, Khedira ve Pepe 1'er kez ağları havalandırdı. Öte yandan, çeyrek final mücadelesinde Fransa'yı deviren İspanya, Avrupa Şampiyonası'ndaki son 10 maçında da mağlubiyete uğramadı. İspanya böylece kupa tarihinin en uzun yenilmezlik serisini egale etti. Yarı finalde Portekiz önünde rekoru kırma maçına çıkacak olan İspanya, Avrupa Şampiyonası'ndaki son yenilgisi de 2004'te Portekiz karşısında almıştı.

(zaman)
Bu haber toplam 60 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr