ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Ankaraspor'da gözler TFF'de
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ankaraspor'da gözler TFF'de

Ankaraspor'da gözler TFF'de
Ankaraspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Haziran Çarşamba günü yapılacak Olağan Genel Kurulu'nu ayrı bir heyecanla bekliyor.
25.06.2012 / 17:48


Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF Genel Kurulu'na sunacakları önergeyle Ankaraspor'un yeniden Süper Lig'e alınmasını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Yurtgüven, Ankaraspor'un 2009 yılının Eylül ayında dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener ve yönetiminin aldığı karar sonucu disiplin kuruluna sevk edildiğini ve 15 Eylül tarihinde küme düşürüldüğünü hatırlattı. Yurtgüven, şöyle konuştu:

''Yani 9 günlük bir sürenin ardından küme düşürüldük. Ankaragücü ile Ankaraspor arasında gelişen durumların, kamuoyunun lige olan dürüstlük inancını zedeleyecek olması gerekçesiyle düşürüldük. Bugünkü şike iddialarını da göz önüne alırsak bu konuda Ankaraspor olarak bizim içimiz acıyor. Bu süreç bu kadar zaman geçmesine rağmen hala devam ederken, bizim 9 gün içinde şike yapabiliriz diye düşürülmemiz bizi üzüyor. Ankaraspor'a çok ciddi bir hukuksuzluk yapıldığına inanıyoruz.''

Ender Yurtgüven, Ankaraspor'un 2010-2011 sezonunda tescil ve üyeliğinin askıya alınarak lige alınmadığını anımsatarak, şu görüşleri savundu:

''Anayasa Mahkemesi bu tarz düzenlemeleri iptal etti ve TFF Statüsü Kanunu'na yeni düzenlemeler geldi. Yargıya başvurmamızdan dolayı 2010-2011 sezonunda Ankaraspor'un tescil ve üyeliği askıya alınarak lige alınmadı. Aynı sezon Ankaraspor, Süper Lig'e çıkmak adına çok ciddi hazırlıklar yapıyordu. Bu hak elimizden alındığı için Süper Lig'e çıkamadık. İnanıyorum ki Ankaraspor o sene açık ara lige çıkacaktı.

Mahmut Özgener yönetimi, kulübümüze karşı çok ciddi bir şekilde 'linç kampanyası' yürüttü. 2010-2011 sezonunda tescili askıya almak yerine, sezon sonunda genel kurulu bekleyip bu kararı aldırsaydı, hiçbir sözümüz olmayacaktı. Zaten aldıkları karar da Mehmet Ali Aydınlar'ın başkan seçildiği genel kurul tarafından reddedildi ve hakkımız iade edildi.

Bu dönem içinde ikinci darbeyi altyapıdan yedik. Biz altyapıya önem veren bir kulübüz. 4-5 sene ciddi mesai harcadık ve milli takım düzeyinde elit futbolcular yetiştirdik. Üyeliğimiz askıya alındığında, bu futbolcuların tamamına yakınının Mahmut Özgener federasyonu tarafından başka kulüplere tescili yapıldı. Talimatlarda Ankaraspor'un muvafakatinin alınması, aksi takdirde lisans verilmemesi gerekiyordu.

Bu muvafakat yapılmadan altyapı oyuncularımız tabiri caizse 'peşkeş' çekildi. Altyapıda kalifiye futbolcumuz çok az kaldı, yeni bir altyapı ve profesyonel takım kurmamız gerekiyor. Ankaraspor bu süreçten ciddi anlamda zarar görerek çıktı. Biz en azından elimizden hukuksuzca alınan Süper Lig hakkımızın iade edilmesini ve hem bizim, hem başkaları tarafından sünger çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

-Ufuk Özerten'in açıklamaları-

Ender Yurtgüven, hemen hemen bütün kesimlerin kendilerine hak vermeye başladığı sırada TFF Başkanvekili Mehmet Ufuk Özerten'in Ankaraspor ile ilgili bir açıklaması olduğunu ifade ederek, bu açıklamaya anlam veremediklerini söyledi.

Ufuk Özerten'in kamuoyunu yanlış yönlendirecek açıklamalar yaptığını ileri süren Yurtgüven, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Özerten açıklamasında, Ankaraspor'un Süper Lig'e çıkması halinde FIFA ve UEFA tarafından bunun hoş karşılanmayacağını, şike sürecinden dolay Türk futbolunun itibar kaybettiğini, bunun yanlış anlaşılacağını ve ceza alınabileceği yorumlarını yaptı. Bu yorumlar TFF yönetimine yakışan açıklamalar değil. Zira FIFA ve UEFA nezdinde Türk futbolu itibar kaybettiyse Ankaraspor bunun hiçbir yerinde değil.

Niye ceza gelsin anlamış değiliz. Biz CAS'a başvurduğumuzda, CAS ''yetkisizlik'' kararı verdi. 'Bu sizin iç meseleniz, bu konuda yabancı bir unsur yok. Siz içinizde çözeceksiniz' dedi. Adaletsizlik yapılan bir kulübe adaletli davranmak hangi hukuk sisteminde ceza gerektirir.''

Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, TFF Başkanvekili Ufuk Özerten'in çarşamba günü yapılacak TFF Genel Kurulu'na sunacakları önerge ile ilgili olarak da açıklamalar yaptığına işaret ederek, ''Sayın Özerten'in 'Ankaraspor genel kurulda verilecek önergeyle lige alınamaz, bu yetki yönetim kurulundadır' şeklinde  açıklaması da oldu.

Bu söylemde bulunan bir federasyon yetkilisi görevinden istifa etmeli. Çünkü statünün gereklerini bilmiyor. Statüde 'Genel kurul, yönetim kurulunun üzerindedir, en yetkili kuruludur' der. Genel kurul, statü çerçevesinde yönetim kurulunun vereceği her türlü kararı verebilir'' dedi.

Yurtgüven, bugüne kadar 12-13 futbolcuyla sözleşme imzaladıklarını da dile getirerek, ''Yaptığımız transferler, Süper Lig'e yeniden alınacağımıza olan inancımızın en büyük göstergesidir'' dedi.
Bu haber toplam 58 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr